Screening + artist talk w/ Maïder Fortuné
replay online film

Watch the conversation between filmmaker Maïder Fortuné, researcher-curator Jesse van Winden & mixed-media artist Milena Desse.

De kunstenaar Maïder Fortuné (1973, Frankrijk) maakt gebruik van verschillende media, waaronder video, fotografie, film en installatie. Haar werk is internationaal tentoongesteld in onder meer Centre Pompidou in Parijs, Vancouver Art Gallery en Loop Barcelona.

ARTIST TALK 
Opgenomen op 11.03.21
In het Engels

FILM L’inconnu de Collegno — hieronder gratis te bekijken tot 31.03

Het aloude conflict tussen wetenschap en geloof woedt voort in het relaas van een man en zijn vele mogelijke verledens. Vind je weg door het labyrint van een beschadigd geheugen in dit verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Zittend aan een tafel in een lege ruimte, luistert een man naar een ondervragingsband, waaruit blijkt dat hij in Turijn werd gevonden zonder zijn eigen naam te kennen. Hij zou vervolgens worden opgesloten in een psychiatrische instelling. Personages uit zijn mogelijke verleden worden gebruikt om uit te zoeken wie hij is. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de jaren 1930, dat Italië fascineerde in het Mussolini-tijdperk.

FR spoken, EN subtitles
50’