COMING UP
On navigating nightlife and festivals as Black people
w/ Black History Month
WE 03.03 19:00
 


Maïder Fortune L’inconnu de Collegno
NEW NEW NEW
online film

Het aloude conflict tussen wetenschap en geloof woedt voort in het relaas van een man en zijn vele mogelijke verledens. Vind je weg door het labyrint van een beschadigd geheugen in dit verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Zittend aan een tafel in een lege ruimte, luistert een man naar een ondervragingsband, waaruit blijkt dat hij in Turijn werd gevonden zonder zijn eigen naam te kennen. Hij zou vervolgens worden opgesloten in een psychiatrische instelling. Personages uit zijn mogelijke verleden worden gebruikt om uit te zoeken wie hij is. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de jaren 1930, dat Italië fascineerde in het Mussolini-tijdperk.

De kunstenaar Maïder Fortuné (1973, Frankrijk) maakt gebruik van verschillende media, waaronder video, fotografie, film en installatie. Haar werk is internationaal tentoongesteld in onder meer Centre Pompidou in Parijs, Vancouver Art Gallery en Loop Barcelona.

ARTIST TALK w/ Maïder Fortuné, Jesse Van Winden (onderzoeker-curator bij Jubilee) & Milena Desse (mixed-media kunstenaar)
11.03 19:00
Volg het gesprek op deze website of (her)bekijk het later.

FR spoken, EN subtitles
50’

You might also like: