Margarita Maximova You're on your own - and all over the place
expo
10 OCT — 21 DEC 2018
WE - SA 12:00 - 18:00

First solo-expo of the Belgian-Russian artist Margarita Maximova (b. 1990, Moscow) in a brand-new space! 

Margarita Maximova (°1990, Moskou) toont met haar eerste solo-expo de overvloed aan uitingen van emoties die op het internet circuleren en alsmaar meer een belangrijke functie krijgen.

We onderwerpen ons aan psychologische clickbait tests, raadplegen zoekmachines om een antwoord te krijgen op onze meest persoonlijke vragen en verzenden emotioneel beladen berichten zonder daarvan de fysieke impact te overwegen. Voor elk emotioneel vraagstuk is online een gros aan antwoorden te vinden. Vage beschrijvingen van psychische problemen lijken ons allemaal te passen. Indien niet, dan eigenen we ze ons toe. Wat blijft nog over van een eigen ervaring?

De Belgisch-Russische kunstenares graaft door een veelheid aan diagnoses, woorden en definities. Ze analyseert psychologisch-emotionele concepten en onderzoekt hoe de grens tussen persoonlijk en publiek vervaagt en constant onderhevig is aan een herdefiniëring.

Margarita behaalde in 2013 een master in Beeldende Kunst aan Sint-Lucas Gent en stelde sindsdien o.a. tentoon in het Gentse S.M.A.K, 019 en Dr. Guislainmuseum, bij Super Dakota in Brussel en tijdens Bâtard Festival. Met haar eerste solo-expo opent ze de nieuwe expo space in Beursschouwburg.

You might also like: