Out Loud! 2016
Bob Spiers Spice World: The Movie

film music

Bob Spiers Spice World: The Movie

film screening
TH 30.06.2016 22:30

Girls just wanna, they really, really wanna have fun: de ultieme guilty pleasure van Generation Y.

In de jaren ’90 was er gewoon geen ontsnappen aan de Spice Girls! Op billboards, boekentassen, brooddozen en in de bioscoop: de meidengroep die het girl power-motief uit de “riott grrrl”-beweging van de underground naar de mainstream marketeerde, stopte hun grootste meezing-hits (Wannabe, Say You'll Be There, Spice Up Your Life,... een uitgekiende mix van 70’s-discomotieven met 90’s-hiphop sensibiliteit) in een film zonder plot en een tot meisjeskamer omgevormde dubbeldekkerbus in roze, paars, geel en zilver, vol fitnessapparatuur, reuzenkussens en knuffels. Sexy, melig, cliché en met meer dan één vette knipoog hijsen de vijf meiden genaamd Baby, Ginger, Scary, Sporty en Posh hun stereotiepe personages in minuscule rokjes, vervaarlijke plateauschoenen en pruikerige kapsels.

Het is A Hard Day’s Night voor de meiskes wanneer ze in de aanloop naar een concert in de Londense Royal Albert Hall aan de verschillende eisen van hun celebrity lifestyle moeten voldoen – repetities, photoshoots, meet & greets met fans – terwijl ze opgejaagd worden door hun manager en gedwarsboomd door een stoute slechterik! Bovendien doorkruist een recordaantal cameo’s hun pad, waaronder Hugh Laurie, Stephen Fry, Elton John, Richard O'Brien, Bob Geldof, Roger Moore, Jools Holland, Jennifer Saunders, Richard E. Grant, Elvis Costello en Meat Loaf.
Iedere generatie heeft recht op haar “guilty pleasure”! DUS, tieners van toen: het Out Loud-podium is helemaal van jullie...

EN subtitled

UK, 1997
93’

© UIP