music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Out Loud
ILLSYLL & Fatoosan aka MOMSNIGHTOUT w/ Tell your friends

music

ILLSYLL & Fatoosan aka MOMSNIGHTOUT w/ Tell your friends

dj set
SA 18.06.2022 20:00

Twee hip hop-minds, besties en moeders openen de avond waarop ze al hun vrienden uitnodigen.

17:00 rooftop bar open
20:00 ILLSYLL & Fatoosan
22:00 Food For Ya Soul
23:30 Alexander Nut
01:30 Mika Mayonnaise DJ set (> 03:00)

"Just tell your friends to get with my friends so we can be friends." Notorious B.I.G.

Fatoosan en IllSyll zijn OG DJ's uit Brussel die al een tijdje actief zijn in de nightlife scene. Ze zijn vriendinnen en moeders die een plek willen creëren waar alle generaties samen kunnen feesten. Onder de naam MomsNightOut organiseren Fatoosan en IllSyll nu ook events. Met deze 'Tell Your Friends' nodigen ze muziekliefhebbers uit (je hoeft dus geen ouder te zijn) om hun passie voor geluid en muzikale schatten samen met hen te vieren. Verwacht je aan een inclusieve line-up en een massieve mix van genres, van experimentele hip hop, dub, drum & bass tot trap en acid. 

Fatoosan stond mee aan de basis van de eerste Belgische vrouwelijke hip hop crew Supafly Collective (Brussel/Gent). Sinds 2009 voegen ze een vrouwelijke touch toe aan het Belgische nachtleven en cureren ze parties die focussen op vrouwelijke artiesten. De crew heeft radioshows op de Brusselse zenders Bruzz en Kiosk. Zowel met haar crew als solo speelde Fatoosan ontelbare concerten van Brussel tot Gent, in Europese clubs en op festivals zoals het World Wide Festival (Sète), Couleur Café en Dour. Een jaar lang kon ze ook haar passie voor deejaying en zingen combineren, als DJ van de Belgische artiest Blu Samu.
https://www.instagram.com/fatoosan

ILLSYLL kan de link tussen haar selectie en haar Nigeriaanse roots niet verbergen. EN waarom zou ze? Haar kennis varieert van vrouwelijke rap tot de basis van de boom bap via een eindeloze liefde voor trap en 2000s rap. Haar authentieke sets voelen (en dansen) als muzikale achtbaan van ritmes en bas, en weerspiegelen haar persoonlijkheid: energiek, gevoelig en kleurrijk.
https://www.instagram.com/ill_syll