PRICE Melodies are so far my best friend

performance

PRICE Melodies are so far my best friend

performance
FR 22.03.2019 20:30 w/ PERFORMATIK19
SA 23.03.2019 20:30 w/ PERFORMATIK19

Met muziek bevraagt PRICE de vormen en normen van taal in het internettijdperk.

Als we steeds meer, sneller en oppervlakkiger taal consumeren, kunnen we dan nog instinctief en emotioneel met taal omgaan? Om die vraag te beantwoorden roept PRICE de hulp in van beweging en muziek. Samen met producer Cecile Believe, pianist Sebastian Hirsig, fashion label BARRAGÁN en fotograaf Mirjam Graf houdt PRICE het publiek in de ban van zijn lichaam en stem. De ruimte komt tot leven door de vragen die PRICE aan het publiek stelt terwijl de soundtrack van hemelse ambient naar duistere tribal vloeit en weer terug.

PRICE is het alter ego van Mathias Ringgenberg. Dankzij het queer hybride personage PRICE, dat het midden houdt tussen levensecht vlakbij en een verre droom, kan hij ongeremd de emotionele desoriëntatie onderzoeken van een generatie die met massacultuur, neoliberalisme en het alomtegenwoordige internet opgroeide.

Na zijn indrukwekkende passage tijdens Bâtard 2018 brengt PRICE zijn nieuwe performance naar Beursschouwburg voor de Belgische première. Welkom terug!

Deel van NORMAL SCHNORMAL, een multidisciplinair programma over normaliteit en andere variaties.

 

artistic direction: PRICE (Mathias Ringgenberg), music and performance: PRICE,  music production: Cecile Believe, piano: Sebastian Hirsig, light: Mirjam Graf, stage costume design in collaboration with BARRAGÁN, dramaturgy: Tom Engels, movement research: Isabel Lewis, co-production: Arsenic – Contemporary Performing Arts Center Lausanne, Tanzhaus Zürich, Life Long Burning EU

This project is supported by Pro Helvetia, Swiss Cultural Foundation and Fondation Nestlé pour l'Art