Private Investigations
Nick Steur (NL) SPLIT!

performance

Nick Steur (NL) SPLIT!

performance
FR 18.01.2013 20:30
SA 19.01.2013 17:00

Steamy stones


Na het succes van FREEZE! tijdens het Bâtard festival 2011, staat Nick Steur opnieuw in Beursschouwburg met een gloednieuwe performance waarbij hij met water, aarde, lucht, én met vuur speelt.

Nick Steur: De publiciteitsfoto heeft niets met de performance zelf te maken. Ik vond hem gewoon goed gelukt. SPLIT! gaat niet over de skills die nodig zijn om uw benen te kunnen splitten, en ik word ook niet gesponsord door het (volgens mij) zwaar ondergewaardeerde ijsje... Wanneer een groep mensen samen moet vluchten, terwijl ze als individuen meer kans zouden hebben om te ontsnappen, roept men ook wel SPLIT!.. maar ook daar, gaat deze performance niet over.
In SPLIT! hoort u mij allereerst iets zeggen over de foto en de titel... dan, zal ik u zeggen dat de tekst die in de brochure staat, precies hetzelfde is als de tekst die u net meegekregen heeft... dan, leg ik uit wat ik zéker niet zal doen tijdens de performance... dan, zal ik hete stenen gaan balanceren... dan, zal ik schrijven op het raam... dan, maak ik een snuggere opmerking... dan, giet ik water over de stenen... dan, geeft dat een mooi effect... dan, gaat het licht uit en dan is er applaus dan buig ik dan drinken we een drankje en dan, dan heeft deze tekst zijn functie vervuld.

Engels gesproken

Concept, techniek, performance: Nick Steur
Coproductie: Walpurgis