Selina Thompson salt: dispersed

performance

Selina Thompson salt: dispersed

film black history month
TH 03.03.2022 21:00

De verfilming van de bekroonde voorstelling over verdriet, afkomst, thuis en kolonialisme. 

In februari 2016 gingen twee artiesten aan boord van een vrachtschip en volgden één van de routes van de Transatlantic Slave Triangle – van het VK via België naar Ghana naar Jamaica, en terug. Hun herinneringen, hun vragen en hun verdriet brachten hen langs de bodem van de Atlantische Oceaan en door het figuurlijke rijk van een imaginair verleden. Het was een lange reis achterwaarts, om vooruit te kunnen gaan. Deze voorstelling is wat ze terug meebrachten.

salt. gaat over het bestaan van de koloniale geschiedenis in het alledaagse, de politiek van verdriet en wat er binnen in Selina's hoofd gebeurt telkens wanneer iemand vraagt "waar kom je vandaan?" en weigert om Birmingham of de baarmoeder van haar moeder als antwoord te nemen. De performance is gemaakt tijdens een drie maanden durende reis en samen met kunstenaarscollectieven in Accra en Kingston.  salt. is onderdeel van een breder oeuvre dat Black identity onderzoekt: wat betekent het om deel uit te maken van de diaspora, en de verandering en genezing die nog moeten komen. ]

Bekijk de salt. leeslijst.

in het Engels
46 min.

Original stage performance directed by Dawn Wilson, commissioned by Yorkshire Festival, Theatre Bristol and MAYK. Supported by the National Theatre Studio. Part of the British Council Showcase 2017. Funded by Arts Council England and 200 kind and generous supporters who donated towards their voyage across the Atlantic. The film presentation is funded by Arts Council England, supported by Battersea Arts Centre.