Sorour Darabi Mowgli
KFDA online performance
TU 25.05 21:00

De jungle is een nieuw en oneindig gebied, een gebied waar het mogelijke een andere betekenis heeft, of misschien wel helemaal geen. En toch is de vraag: via welke kant kunnen we de jungle binnengaan om van deze droom te proeven?

Mowgli is de nieuwe creatie van de Iraanse kunstenaar Sorour Darabi die op het Kunstenfestivaldesarts in première gaat. Het uitgangspunt van hun werk is de titel zelf, ontleend aan een recente song van het Franse rap duo PNL. In deze song stellen ze de nog steeds gebruikte projectie van wildheid op het lichaam van jongeren met een migratieachtergrond aan de kaak. En toch nodigt het beeld van de jungle ook uit om van binnenuit heruitgevonden te worden: de mogelijkheid om nieuwe wetten en regels te schrijven, in tegenstelling tot die van de stad. In de duisternis van een fictieve nacht is elke verschijning in Mowgli een wilde ervaring: choreografie, poëzie, verhalen, The Jungle Book, de teksten van de Iraanse zangeres Googoosh en die van PNL. Geïnspireerd door deze bronnen stelt Sorour Darabi een collectie – of bijna een album – samen van doorleefde en gefantaseerde verhalen, die de thema’s van chosen family, melancholie en stadslegendes doorkruisen. Stap voor stap transformeren ze het podium in een jungle, en de jungle in een speeltuin voor hen zelf. Wild worden als een politiek project.

 

55 min

English → FR, NL

Presentation: Kunstenfestivaldesarts & Beursschouwburg

Conception, choreography, interpretation: Sorour Darabi | Dramaturgy: Pauline Le Boulba, Soto Labor | Light creation: Jean-Marc Ségalen | Sound creation: Elena Tissier | External viewpoint: Mathieu Bouvier | With the participation of: Tarek Lakhrissi, Ndayé Kouagou | Production: Kunstenfestivaldesarts | Delegated production: Météores | Commissioned by Kunstenfestivaldesarts in coproduction with Alkantara, Sophiensaele, Tanzquartier Wien, workspacebrussels, WP Zimmer, Theater Frascati, Teatro Di Roma, Kaserne Basel, Spielart theaterfestival Munich, Kunstencentrum Buda, Spedidam, Fonds Transfabrik – Fonds franco-allemand pour le spectacle vivant | Supported by: Les Subsistances, Centre national de la danse, La Briqueterie – CDCN du Val-de-Marne, L’Échangeur – CDCN Hauts-de-France, Le Pacifique – CDCN Grenoble Auvergne Rhône Alpes, Les Laboratoires d’Aubervilliers, Centre national de danse contemporaine ANGERS, Montévidéo/Centre d’Art, Kunstwerkplaats Pianofabriek | Performances in Brussels with the support of the French Institute, the French Embassy in Belgium and The Alliance Française, in the frame of EXTRA 2020

With the support of the Federal Foreign Office of the Federal Republic of Germany and the Goethe-Institut.

 

Photo © Marcella Ruiz-Cruz