Summer of Globe

Summer of Globe

performance
TH 30.06 19:00

19:00

Een workshop over het interpreteren en analyseren van participatieve voorstellingen gemaakt door niet-professionele performers tijdens co-creatie projecten. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met The School of Two-Sided Integration (Sara Oklobdzija Raes) en zoekt naar inzichten over de artistieke normatieve standaarden die we hanteren en de manier waarop toeschouwers naar deze voorstellingen kunnen kijken. Wanneer mensen naar de opera gaan, is er de mogelijkheid om naar een inleiding te luisteren om het operastuk te begrijpen. Deze workshop/discursieve sessie functioneert op dezelfde manier. 

EN gesproken

20:00

Een try-out van twee prille performances die ontwikkeld zijn in de werkplek van Globe Aroma. Sinds maart heeft Globe Aroma twee experimenten gehuisvest: een dansproject en een theaterproject. 

Restitution d’un atelier

De eerste presentatie is het resultaat van een dansworkshop onder leiding van choreograaf Tierema Levy Koama. Er werd een open oproep gelanceerd voor deelnemers om mee te doen aan deze moderne afro-europese dansstijl. Elke vrijdag heeft de groep amateurdansers samen getraind. Tierema Koama, Shilemeza Prins, Dieph-Standle Eliassaint ‘Lele’ en Dalila Lopes tonen in het Beurscafé het eerste resultaat van hun experiment.

Language no problem

Theatre of the Oppressed 

Globe Aroma heeft gedurende enkele maanden SYatre collectief (Syrische amateurtheatergroep) en Les Polymorphistes een plek aangeboden in de repetitieruimte om hun werk te ontwikkelen. Ze zijn elke dinsdag samengekomen om een Forum Theater-presentatie te ontwikkelen. Gebaseerd op de methodiek van theatermaker Augusto Boal creëren ze een alternatieve manier om racisme en seksisme te weerstaan in de openbare ruimte.

EN gesproken

 

In het kader van Summer of Globe, het zomerfestival van Globe Aroma. Een extra feestelijke editie, want de artistieke werk- en ontmoetingsplek viert hun 20e verjaardag. Ze presenteren kunstenaars die dit jaar én de voorgaande 20 jaren in hun atelier actief waren.  Je kan overdag een workshop volgen, expo bezoeken of film bekijken in de kleine cinema. Elke avond staan er concerten, performances of gesprekken op het programma en dagelijks tussen 18u en 20u opent Globe Aroma’s resto.

https://www.globearoma.be/

You might also like: