music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
voetbalfestivaldefootball
Ahilan Ratnamohan Mercenary

performance

Ahilan Ratnamohan Mercenary

performance
FR 29.06.2018 20:30 avant-première

Het WK in Rusland is nog niet voorbij, of we blikken al vooruit naar het WK 2022 in Qatar. 

In 2022 zal Qatar één van de grootste spektakels ter wereld hosten: de FIFA World Cup. Het feit dat de organisatie van dit voetbalcircus in handen van Qatar ligt, maakt veel tongen los. Samen met de enorme stadions midden in zanderige locaties rijzen vele verhalen over massa-exploitatie van onderbetaalde arbeidskrachten, veelal met een migratie-achtergrond.

Performance-maker en voetballer Ahilan Ratnamohan reisde naar Qatar, Nepal en Sri Lanka, waar hij oog in oog kwam te staan met de realiteit die nodig is om deze WK-droom te bouwen. Door middel van interviews met de werknemers, kreeg hij een blik achter het beeld dat de Westerse media ons voorhoudt, hij keek recht in de levens van diegenen die het harde veldwerk verrichten. Hij ontdekte dat - net zoals het prachtige voetbalspel zelf - de waarheid ons vaak bedriegt.

Mercenary is een samenwerking tussen de Sri Lankaans-Australische kunstenaar Ahilan Ratnamohan en Mutamassik, een Egyptisch-Italiaans-Amerikaanse muzikant. Ratnamohan kwam ooit naar Europa om een carrière uit te bouwen als professioneel voetballer (maar die carrière raakte niet gelanceerd). Hij gooide het over een andere boeg en opereert nu vanuit Antwerpen als theatermaker en oprichter van het Star Boys Collective. In Mercenary zie je Ratnamohans kenmerkende voetbal-danstaal, voor de gelegenheid aangevuld met Mutamassik’s punk jaw en pan-Afrikaanse electronica.

Blog Mercenary Diaries DAY 1
Blog Mercenary Diaries DAY 2
Blog Mercenary Diaries DAY 3
Blog Mercenary Diaries DAY 4

Make a reservation and secure your spot via info@beursschouwburg.be.

in het Engels

choreografie: Ahilan Ratnamohan,  muziek en compositie: Giulia Loli aka Mutamassik, van en met: Ahilan Ratnamohan, Nipat Thollebeek, Aasis Gurung, Rabina Khatun, Imanuel Dado, dramaturgie Sodja Lotkern, licht en decor: Timme Afschrift, kostuum: Anne-Catherine Kunz, advies onderzoek: Roslyn Oades, techniek: Kultuurfaktorij Monty, productie: Ahilan Ratnamohan, Jon Davis, Jonathan Offereins, in opdracht van LIFT en gepresenteerd door LIFT en  Battersea Arts Centre, coproductie: Kultuurfaktorij Monty, A Cultured Left Foot vzw, met steun van Fare Network, Australische Overheid via Australische Kunstraad, Stad Antwerpen, A Creative Europe Programme (Europese Unie), Fameus, West Australische Overheid

BE première op 27 september in Kultuurfaktorij Monty