music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
We Love You — Opening Weekend
Marjani Forté-Saunders Memoirs of a... unicorn

performance

Marjani Forté-Saunders Memoirs of a... unicorn

performance
FR 20.09.2019 20:30 eur première
SU 22.09.2019 14:00 matinee

Een intiem-universeel verhaal over afkomst, krijgerschap en liefde.

In de multimediale solo “Memoirs of a… Unicorn” verweeft Marjani Forté-Saunders geluid, dans en scenografie tot een intiem-universeel verhaal over afkomst, krijgerschap en liefde.

De Afro-Amerikaanse choreograaf en performer bestudeerde voor deze solo het levensverhaal en de lichaamstaal van haar vader Rick Forté. Die linkt ze aan historische fragmenten uit de Amerikaanse geschiedenis en de belichaming van fantasy elementen. Forté-Saunders neemt haar publiek mee op een reis door de tijd en verandert meermaals van kostuum, van karakter en van identiteit maar verliest daarbij nooit haar erfgoed of de politiek van vandaag uit het oog.  “Memoirs of a... Unicorn” verbindt het individueel-persoonlijke aan het maatschappelijk-collectieve, onderzoekt hoe we een cultureel-emotioneel nalatenschap opbouwen en stelt vragen over hoe we ons identificeren binnen het blackness- en genderspectrum. Zo onderzoekt Forté-Saunders de magie en de veerkracht van de communities die deze performance mee tot stand brachten.

Marjani Forté-Saunders werd geboren in Pasadena, Californië maar woont en werkt al jaren in Harlem, New York. Ze is choreograaf, danseres, lerares, moeder en community mobiliser. Ze werkt vaak samen met haar man en componist Everett Saunders. Eerder maakte het duo de intersectionele trilogie “being Here …” over trauma, verslaving en het verband met systemische armoede binnen POC gemeenschappen.

Deel van ‘We Love You’, een multidisciplinair programma on love beyond the romantic and the self - sep oct nov dec 2019.

marjaniforte.org
facebook.com/marjani.forte
instagram.com/marjaniforte_works