Mallika Taneja Allegedly
performance
27 NOV — 29 NOV

Gesprekken op het snijvlak van wetgeving, seksueel geweld en gerechtigheid.

Opgebouwd als een voortdurende onderhandeling die consent ('toestemming') bevraagt, brengt Allegedly ('naar verluid') gesprekken op gang op het snijvlak van wetgeving, seksueel geweld en gerechtigheid. Aan de hand van persoonlijke verhalen, ervaringen en overpeinzingen stelt Mallika vragen over de systemen die ons besturen en hun semantiek. Als 'lopende discussie' brengt Allegedly een actieve en dynamische relatie tot stand tussen de performers en het publiek, waarbij de tegenstrijdigheden, verwarringen en onregelmatigheden van ons eigen gedrag worden blootgelegd door middel van reacties en interacties van het publiek - in het kijken, reageren, antwoorden en vaak in het kiezen voor het niet beantwoorden van de vraag. Aan de hand van vragen en onderhandelingen met het publiek, probeert het stuk onze gedachten en beslissingen te betrekken bij de richting die het stuk opgaat, in een poging ‘alles te begrijpen’.  Of op z'n minst zoveel mogelijk.

BIO

Mallika Taneja is een theatermaker uit Delhi. Haar meest recente werken omvatten Zanana ka Zamana (Time of the Femme) - gemaakt tijdens de landelijke anti-CAA-beweging, Aksar, Yunhi. Mehsoos Hota Hai (Vaak, soms... Zo voelt het) - een reflectie op de geestelijke gezondheid en het alledaagse; en Allegedly - over  kwesties van rechtvaardigheid en seksueel geweld. Haar stuk Be Careful praat over het discours van vrouwen en 'veiligheid', en heeft internationaal veel getoerd.  Ze is ook begonnen met interventies zoals Women Walk at Midnight, Sex Chat Room en een kunstinitiatief genaamd Lost & Found.

Dit stuk kwam tot stand in opdracht van Zubaan Books, een onafhankelijke feministische uitgeverij, als onderdeel van hun project 'Stepping Stones', dat zich richtte op seksueel geweld en straffeloosheid in heel India. De aangepaste versie van Allegedly werd gecoproduceerd door Beursschouwburg Brussel, Kunstencentrum Vooruit Gent en het gezelschap van Khoya Paya-Mallika Taneja.

 

Performed by Mallika Taneja & Shena Gamat, Video Designer: Santana Issar, Writing Inputs: Rajesh Nirmal, Legal Advisor: Mini Saxena, The Consent Project, Production Manager: Meghna Singh Bhadauria, Project Advisor - Hansa Thapliyal, Executive Producer: Khoya Paya (Mallika Taneja)

Waarschuwing: deze performance bespreekt seksueel geweld op een expliciete manier.

You might also like: