A conversation with Sina Hensel, Rosa Whiteley & Judith Wielander
talk
SA 04.12 19:00

Aan de hand van de thema's van de tentoonstelling Ava, nemen we een duik in de taal van de klimaatverandering met Sina Hensel, Rosa Whiteley en Judith Wielander. 

 Rosa Whiteley is ontwerpster en onderzoekt architectuur in Londen. Ze verkent de relatie van architectuur tot politieke ecologie, plaatsen van samenleving en metabolische processen. Haar werk onderzoekt hoe wij de wereld hebben geordend op basis van toxische stromen, en hoe deze stromen ons op hun beurt terug ordenen.
https://www.instagram.com/a_weird_assemblage/

Judith Wielander is een onafhankelijke curator, gevestigd in Brussel. Haar belangrijkste curatoriële onderzoek richt zich op de intersectie van kunst en sociaal engagement. Ze was curator bij Cittadellarte - Fondazione Pistoletto van 2002 tot 2010. In dialoog met Michelangelo Pistoletto initieerde ze in 2010 het Visible Project en leidt het sinds 2011 samen met Matteo Lucchetti. Momenteel ontwikkelt ze samen met kunstenaar Nico Docks het onderzoeksprogramma Expanding Academy aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.