music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Etuwe Bright Junior/Star Boy Collective Look On The Bright Side

performance

Etuwe Bright Junior/Star Boy Collective Look On The Bright Side

performance
FR 08.03.2019 20:30
SA 09.03.2019 20:30

Een schijnbaar absurde poging om een ster te worden biedt een blik achter de schermen van de mechanismen van de roem.

In deze performance onderzoekt Etuwe Bright Junior zijn eigen droom: het sterrendom. Hij kwam ooit naar Europa om een voetbalcarrière uit te bouwen maar omdat die niet van de grond kwam is hij momenteel zonder diploma aan het werk in een fabriek. Ook maakt hij deel uit van performancegroep Star Boy Collective: dagenlang touren door Europa, overal applaus krijgen en de volgende dag weer terug naar de fabriek in België.

In Look on the Bright side bevindt Junior zich alleen op scène, kwetsbaar voor een publiek dat in zekere zin zijn toekomst bepaalt. Hij analyseert in een taal waar hij nog mee worstelt de vreemde situatie waarin hij zich bevindt. De soms absurde queeste van Junior naar het sterrendom gunt ons een blik achter de schermen van de roem. Welke mechanismen in onze maatschappij bepalen wie “het maakt”? En onder welke omstandigheden?

Look On The Bright Side is de vierde voorstelling die voortkomt uit Star Boy Collective, een groep West-Afrikaanse voetbalmigranten/performers die werken vanuit Monty in Antwerpen.

Deel van NORMAL SCHNORMAL, een multidisciplinair programma over normaliteit en andere variaties.

Nederlands gesproken, Engels boventitels 

 

spel, concept: Etuwe Bright Junior, regie, concept: Ahilan Ratnamohan, muzikant: Jeremie Hakeshimana, dramaturgie: Sodja Lotker, kostuumontwerp en dramaturgie: Anne-Catherine Kunz, lichtontwerp: Herman Sorgeloos, script advies: Phéline Thierens, productie: Monty Kultuurfaktorij, co-productie: Beursschouwburg, A Cultured Left Foot, CO Luchtbal, Muziektheater Transparant