feminist september!

feminist september!

1 SEP — 30 SEP

A feminist-events-in-September calendar between different organisations, institutions and groups. 

Queering Brussels
10/09-21/11, Vernissage 22/09/2022, Halles Saint-Géry / Sint-Gorikshallen

https://fb.me/e/2NSp7uUXN

De tentoonstelling Queering Brussels werd ontwikkeld door Camille Kervella, architect, curator en medeoprichter van de vzw L’architecture qui dégenre, in samenwerking met Sint-Gorikshallen. Vanuit een queer perspectief verbeeldt ze een mogelijke toekomst voor Brussel.

___________________________________________

FAME - Festival where Arts Meet Empowerment
19-24/09/2022, Riches-Claires, KVS, Tour à Plomb, Montagne Magique, Cinematek, PLaine du quai à la Houille

https://fb.me/e/3ECrcAqmb

FAME (Festival where Arts Meet Empowerment) is een multidisciplinair podiumkunstenfestival dat een plaats wil geven aan nieuwe en meer inclusieve en rechtvaardige denkbeelden via het artistieke werk van vrouwen en andere genderminderheden. Via voorstellingen, workshops, ontmoetingen en gesprekken maak je er kennis met verschillende vormen van feminisme.

___________________________________________

Journées du Matrimoine / Matrimoniumdagen / Matrimony Days
23-25/09/2022, Tour à Plomb, Hageltoren

https://fb.me/e/4ssLvCS9k

Onder impuls van de vzw L’architecture qui dégenre zetten de Matrimoniumdagen het historisch-architecturaal, beeldhouwkundig, stedenbouwkundig, maatschappelijk Brussels erfgoed in de kijker. Ook is het de uitgelezen kans om het hedendaags artistieke, politieke en feministisch erfgoed te ontdekken.

___________________________________________

Journées Féministes / Feministische Dagen / Feminist Days
23/09-01/10, Maison Amazone Huis

https://fb.me/e/2zsWil9hd

Sinds 1995 brengt het Amazone Huis verschillende vrouwenverenigingen en pluralistische feministische organisaties samen onder één dak. Tijdens hun Feministische Dagen kan je er terecht voor films, debatten en tentoonstellingen en veel meer!

___________________________________________

Les Volumineuses
24/09/2022, Le BRASS - Centre Culturel de Forest

https://fb.me/e/2X1SF022o

Les Volumineuses is ontstaan vanuit de behoefte om de Brusselse muziek- en cultuurscène in beweging te brengen. Via concerten en performances creëren ze visibiliteit voor slachtoffers van seksisme en het patriarchaat.

___________________________________________

TASHWEESH FESTIVAL
28/09-8/10/2022, beursschouwburg

https://fb.me/e/23QcBbRF0

Publiek, artiesten en sprekers uit Zuidwest-Azië, Noord-Afrika en Europa nemen deel aan een glokale conversatie. Met performances, gesprekken, films, een expo en een clubnacht zoeken we raakvlakken voorbij vermeende cultuurgrenzen. We hebben het over stereotypen, queer en trans utopia’s, gender, lichamen, publieke ruimte, activistische strategieën en feministische revoluties.