Hoda Siahtiri No Body’s Body

expo

Hoda Siahtiri No Body’s Body

expo
4 FEB — 25 MAY 2022

Hoda Siahtiri toont het lichaam, een lichaam, haar lichaam van verlies.

OPENING HOURS
WE - FR 13:00 - 17:00
SA 14:00 - 20:00

OPENING NIGHT FR 04.02 16:00 - 22:00
CLOSING NIGHT WE 25.05 17:00 - 22:00

EXPO VISIT WITH THE ARTIST
SA 12.02 15:00 reserve your spot >>

In de exporuimte hangt een reeks levensgrote foto's en weerklinkt een compositie die de patronen en ritmes van klaagzang laat horen. Klaagzangen begeleiden het rouwproces met muziek, zang en poëzie. No Body's Body is een reflectie op en een belichaming van rouw in de vorm van een klaagzang, waar individuele en collectieve herinneringen samenkomen in een praktijk van genezing

Hoda's eigen lichaam is ook deel van haar onderzoek. In een reeks fotografische portretten poseert ze in verschillende outfits die de verschillende fasen in het leven van een mens en het verloop van historische periodes illustreren. De foto's versmelten met de bevreemdende sfeer die Hoda creëert door een meeslepende soundscape te laten horen die 'het lied van de moeders' vertolkt. Ze maakte dit geluidsstuk met klanken die voortkomen uit aarde, water, mineralen, en opnames van klaagzangen gezongen door Bahktiari vrouwen.

Door deze sporen van het verleden te dragen en persoonlijke geluidsopnames te gebruiken, wordt de kunstenaar zelf een levend archief en een lichaam van overdracht. Ze voert een praktijk van "auto-etnografie" uit, waarbij ze zich de codes van de etnografie claimt - een discipline die doorgaans personen en gemeenschappen reduceert, betuttelt of als exotisch labelt  - om zo haar eigen verhaal te vertellen. No Body's Body nodigt ons uit om binnen te treden in een gelaagd landschap van verlies, genezing en herinnering.

Het geluidswerk werd gemaakt in samenwerking met Manuel Phil. Bischof.

BIO

Hoda Siahtiri is een multidisciplinaire kunstenaar die gevestigd is in Brussel. Ze noemt zichzelf een “diseuse”, iemand die verhalen vertelt die ooit het zwijgen werden opgelegd. Hoda studeerde Cinema  in Teheran en behaalde een masterdiploma Documentaire Filmregie aan Docnomads. Ze heeft een aantal kortfilm geregisseerd die op internationale festivals zijn vertoond. In 2017 sloot ze zich aan bij het Brusselse onderzoeksplatform a.pass en sindsdien brengt ze haar ideeën naar voren via het performance en audiovisuele media Haar performances waren in Brussel al te zien bij KMSK en Bozar. Sinds 2020 doctoreert ze aan Sint Lucas Antwerpen en Universiteit Antwerpen met haar project Singing The Silences.

https://www.instagram.com/siahtiri.hoda/

Photo credit: Manuel Bischof