music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
MUSIC
BRNS + Animal Youth

music

BRNS + Animal Youth

concert
FR 17.11.2017 20:30

BRNS is back! With their brains… :O!

BRNS (uitgesproken Brains) heeft zijn line-up omgegooid en hun sound in een ander jasje gestoken. Twee jaar pauze – in stilte noeste arbeid verrichten – deed hun goed!

Als we de nieuwe track Pious Platitudes en de bijbehorende video (die niet voor het zwak van het hart of zwak van de maag zijn) mogen geloven, is BRNS vettiger en prettiger dan ooit. Geen verrassing voor een band die heel Europa heeft plat gespeeld, onder goedkeurend oog van Yeasayer, SUUNS, Why? en Cloud Nothings.

BRNS heeft ondertussen zijn/haar popinstincten verfijnd – instincten die nooit ver weg waren op vroegere nummers als Mexico of My Head Is Into You. Het quartet gebruikt sinds kort synths om een etherische gloed toe te voegen aan hun heerlijke sound. Zonder hun wortels in postpunk en post-rock te hebben verlaten, hebben ze hun energie gecondenseerd in een geluid dat nooit zo direct of verslavend is geweest.

Animal Youth is klaar om alles af te breken. Hun album Animal zit boordevol aanstekelijke riffs, in een superstevige combo met een zweverige stem en harde drums. 90’s shoegaze en post-punk, live on stage!

BE