music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
O Solitude
Robbert&Frank Frank&Robbert/CAMPO: Don't we deserve grand human projects that give us meaning?

performance

Robbert&Frank Frank&Robbert/CAMPO: Don't we deserve grand human projects that give us meaning?

performance
FR 31.03.2017 21:00 première
SA 01.04.2017 21:00

Hoe ga je om met de universele menselijke drang om deel te zijn van een groter geheel?

Oktober 2016. Er loopt een gigantische wijsvinger door het Beurscafé, gevolgd door… een andere gigantische wijsvinger! Wie weet was je erbij en had je meteen door dat je naar werk van het Gentse kunstenaarsduo Frank&Robbert Robber&Frank zat te koekeloeren.

Voorjaar 2017. High five: het duo is terug! Dit keer zijn de wijsvingers niet meer in een informele cafécontext te bewonderen, maar palmen ze het podium van onze theaterzaal in. Enkele maanden noeste arbeid later maken Frank&Robbert Robbert&Frank een volwaardige, geheel nieuwe performance, die tijdens Performatik17* in premiere gaat.

In Don’t we deserve grand human projects that give us meaning? gaan twee fascinerende beeldenmakers op zoek naar zingeving in een wereld zonder Groot Verhaal. Ze doen dit op hun eigen manier: met een sterke visuele logica, knipogend naar ruimtevaart en wetenschap.

Frank & Robbert Robbert&Frank waren in het verleden vaak de machinisten die de transformaties van beelden en scènes in gang staken, in deze voorstelling daarentegen zijn ze voor het eerst zelf deel van hun installaties en ontwerpen. De artiesten splitsen en dupliceren zichzelf als ware atomen in een imaginaire wereld vol primaire kleuren; een wereld die fel afsteekt tegen het zuivere witte landschap waarin ze zich bevinden.

VAN & MET: Frank&Robbert Robbert&Frank
COACHING: Pol Heyvaert
MUZIEK: Boris Zeebroek
BEWEGINGSADVIES: Charlotte Vanden Eynde
VOICE-OVER Jonathan Beaton
MET DANK AAN: Arne Wastyn
PRODUCTIE CAMPO
COPRODUCTIE: Beursschouwburg Brussels (BE), PACT Zollverein Essen (DE) & Auawirleben Bern (CH)

Performatik17 betreedt – samen met verschillende Brusselse partners – de interessante schemerzone waar makers morrelen aan de codes van de beeldende kunsten én de podiumkunsten.

kaaitheater.be/nl/performatik