on the go
Sagat & Simon Halsberghe

go for a walk

Sagat & Simon Halsberghe

music walk BRUSSEL CENTRUM

Welkom in de Brusselse onderwereld van data-emissie.

Beste luisteraar, 

De volgende klankstukken zijn gemaakt met geluidsopnames van de elektromagnetische golven die werden geregistreerd op de locaties die u zult bezoeken. Stroomgeleiders, metro frequenties, wifi hotspots, fm frequenties, werden allemaal opgevangen en omgezet in 12 composities speciaal voor uw oren. Ontdaan van hun oorspronkelijke boodschap dienen deze golven en geleiders van elektriciteit nu één enkel doel: uw luisterplezier.

Deze geluidswandeling biedt u een korte onderdompeling in een parallel universum waar statische signalen, sissen, knallen, stroomuitstoten en zowat elk smartphone-signaal om u heen hoorbaar wordt. Welkom in de Brusselse onderwereld van data-emissie.

Met vriendelijke groeten,

— Simon & Sagat

PS: The world out there is messy.

STAP VOOR STAP
1. Ga naar START in de HORTA GALERIJ Grasmarkt Straat, 1000 Brussel
2. Haal je opgeladen telefoon en oortjes tevoorschijn.
3. Druk op play.
4. Volg de route op de kaart. Je kan de kaart ook openen in een nieuw venster, klik daarvoor hier.
5. Dit project is in test-test-test fase, WE <3 FEEDBACK op hello@beursschouwburg.be


OVER SIMON HALSBERGHE 
Vanuit zijn muziekstudio in hartje Brussel mijmert Simon Halsberghe over de wereld. Zijn producties zijn doordachte en zorgvuldig ontworpen constructies die hun weg vinden naar uitzinnige raves in industriële pakhuizen, maar ook naar intieme settings of hedendaagse kunstruimtes. Halsberghe componeert, experimenteert en creëert aparte en elektrisch geladen werelden die een brede culturele kijk onthullen, geïnspireerd door klassieke componisten, synthwetenschappers, literaire auteurs en de kosmopolitische zuurstof van het leven in Brussel. Halsberghe componeert ook muziek voor theater, film en modehuizen. Na releases op labels als Vlek, richtte hij in 2017 BXL Recordings op. 

OVER SAGAT 
Sagat is een elektronische muziekproducer uit Brussel, België en medeoprichter van Bepotel Records. Hij heeft releases op labels als Vlek Records en BXL Recordings. Klem in de bass room. Onder druk. Voortdurend in verandering en springlevend. De sonische wereld die Sagat tevoorschijn tovert leidt de luisteraar naar altijd onverwachte samenpersingen en melodische elementen die het verhaal lijken te vertellen van menselijk vlees dat versmolten wordt met glasvezel.