Jota Mombaça, Denise Ferreira da Silva & Anti Ribeiro opera infinita, chapter A: The Red Earth
performance
FR 17.12 20:30
SA 18.12 19:00
SA 18.12 21:00

"Dit is geen voorstelling."

"Here, in the red earth, we listen to the many, many voices. We gather. Eyes closed, mouth wide open, words boiling. You feel the sound reaching your skin. Haptic. There is nothing deeper than that. The touch is everywhere. Here, in the red earth. We gather."

WIE?

Jota Mombaça is een indisciplinair kunstenaar wiens werk voortkomt uit poëzie, kritische theorie en performance. De sonische en visuele materie van woorden speelt een belangrijke rol in hun praktijk, die vaak verband houdt met antikoloniale kritiek en gender ongehoorzaamheid. Door middel van performance, visionaire fictie en situationele strategieën van kennisproductie, repeteren zij het einde van de wereld zoals we die kennen en de verbeelding van wat mag komen nadat het Modern-Koloniale subject van zijn podium is verdreven.

Denise Ferreira da Silva is hoogleraar en directrice van het Instituut voor Sociale Rechtvaardigheid (GRSJ) aan de Universiteit van British Columbia. Ze is de auteur van Toward a Global Idea of Race en co-editor van Race, Empire, and The Crisis of the Subprime (samen met Paula Chakravartty). Haar kunstgerelateerde werk omvat teksten voor publicaties in verband met de Biënnales van Liverpool en Sao Paulo 2016, Venetië 2017, en met Documenta 14;  samenwerkingen, zoals het toneelstuk Return of the Vanishing Peasant met Ros Martin of de films Serpent Rain (2016) en 4Waters-Deep Implicancy (2018) met Arjuna Neuman; evenementen (performances, gesprekken en privésessies) en teksten binnen de Poethical Readings en de Sensing Salon, in samenwerking met Valentina Desideri.