music performance film expo dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Rosie Sommers & Micha Goldberg – GERMAN STAATSTHEATER

performance

Rosie Sommers & Micha Goldberg – GERMAN STAATSTHEATER

It Takes a City festival performance Les Halles
TH 08.02 20:00 première
FR 09.02 20:00

Een tornado van paniek die omslaat in humor en zelfspot en uiteindelijk de kracht van de gemeenschap laat zien. 

In GERMAN STAATSTHEATER neemt een groep performers je mee op een energieke en performatieve reis. In ‘Hochdeutsch mit Variationen’ onderzoeken ze door middel van een onophoudelijke slapstick van overspannen lichamen wat gemeenschap en solidariteit nog kunnen betekenen in de individualistische en op succes gebaseerde maatschappij waarin we leven. Theater is hier een plek om 'verspilde' energie te vieren, in de vorm van uitbundig plezier. 

Theatermakers Rosie Sommers en Micha Goldberg (Ne mosquito pas) verdiepen zich in het traditionele Duitse staatstheater, een theatervorm die zich onderscheidt door zijn monumentale karakter, traditionele productielogica en de enscenering van maatschappelijk relevante repertoirestukken. De expressieve theatraliteit en de gigantische groep acteurs op het podium prikkelen de verbeelding van Rosie & Micha als een soort symbolisch contrapunt voor hun eigen theaterpraktijk. 

talen | Duits Engels — srt. Frans Nederlands Engels
duur | 105 min.

Rosie Sommers (NL, 1995) studeerde in 2018 af aan de afdeling drama van het KASK in Gent. Ze voltooide een master in choreografie aan ISAC (Brussel). Ze speelde in werken van Thomas Ryckewaert, Marc Vanrunxt, Benjamin Abel Meirhaeghe, Tomas Gonzalez, Igor Cardellini en Gaël Santisteva. Twee jaar lang woonde ze in de Volksroom performance ruimte in Anderlecht, waar ze evenementen organiseerde met Micha Goldberg en Simon Van Schuylenbergh. Ze is betrokken bij de ontwikkeling van het solo performance platform Ne Mosquito Pas. Rosie nam deel aan Nightshift bij TAZ in de zomer van 2022 in Oostende, waar ze de voorstelling GERMAN STAATSTHEATER ontwikkelde met Micha Goldberg (première in Les Halles de Schaarbeek in februari 2024) en haar solovoorstelling ‘The Naked Traveller’. In november 2023 ging haar stuk ‘Tantra for Beginners’ met Nathan Ooms en Castélie Yalombo in première in VierNulVier.
https://www.instagram.com/sommersrosie/

 

Micha Goldberg (°1983) is een Noorse performer en theatermaker die Physical Theatre studeerde aan de Accademia Teatro Dimitri in Zwitserland en een master in theater behaalde aan het RITCS (2013, Brussel). Hij studeerde af met zijn voorstelling ‘Confetti’, gepresenteerd in binnen- en buitenland. In 2014 volgden The Garden Laboratorium en The Primal Money Scream, in samenwerking met Sophia Rodriguez. In 2016 richtte Micha Micha's Amateurtheatergroep op (voor professionals). 
https://www.instagram.com/michasamateurtheater/

Zowel Rosie als Micha woonden en werkten de afgelopen jaren in Volksroom. Hier ontstond het collectieve initiatief Ne mosquito pas, geleid door Simon Van Schuylenbergh. Vijf jaar lang creëerde een groep kunstenaars met verschillende achtergronden solo's rond falen en guilty pleasures. Uit Ne mosquito pas ontstond het idee voor GERMAN STAATSTHEATER.

 

concept | Rosie Sommers & Micha Goldberg 
performers | Simon Van Schuylenbergh, Milka Mbunga Kongi, Loucka Elie Fiagan, Ariadna Rubio Lleo, Giulia Piana, Natacha Nicora, Simon Baetens, Dahlia Pessemiers-Benamar, Lydia McGlinchey, Anna Franziska Jäger, Nathan Ooms, Rosie Sommers & Micha Goldberg
light design | Max Adams 
sound | Milan Van Doren 
tech­ni­que | Vic van den Bossche 
dra­ma­tur­gy | Anna Franziska Jäger & Nathan Ooms 
dra­ma­tur­gi­cal advi­ce | Elisa Liepsch 
pro­duc­ti­on | Kunstenwerk­plaats 
co-pro­duc­ti­on | VIERNULVIER, Toneelhuis & Les Halles de Schaerbeek 
thanks to | Decoratelier, Beursschouwburg, Gouvernement & Theater Aan Zee
with the finan­ci­al sup­port of | de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid - Look@Leo
image | Michiel Devijver