Sapere Aude. Dare to know!
SPIN Day #5: Even Angrier & Kinder
debat
SA 24.03.2012 15:00

Een discussie over engagement in kunst vroeger en nu.

Een jaar na de eerste SPIN avond Angrier & Kinder, legt dit vijfde event in de SPIN reeks de nadruk op de dringendheid van kunst. De eerste SPIN Night dook in de strategieën en problemen van de combinatie van de artistieke en politieke stem. Voor dit nieuwe debat wordt Kate McIntosh bijgestaan door kunstenares Anna Rispoli. In deze discussie gaan ze dieper in op de confrontatie tussen kunst en politiek.

Op een zaterdagnamiddag wordt het publiek uitgenodigd om mee aan tafel te schuiven en deel te nemen aan het gesprek. Er worden drie kunstwerken gepresenteerd die elk een sociaal-politieke betrokkenheid en engagement uitstralen. Deze kunstwerken fungeren als kapstok en startpunt voor de discussies die volgen. Aan drie debattafels worden het publiek en de artiesten uitgenodigd om vragen te stellen, ideeën uit te wisselen en gedachten te formuleren.

Hoe kiest iemand een zaak, een onderwerp om te verdedigen, en hoe bepaal je de schaal en grootte van je actie? Gebruiken artiesten hun kwaliteiten, hun talent om politieke bewegingen te steunen? Wat voor concreet resultaat verwachten ze van zulk werk? Welke strategieën zouden effectief kunnen renderen vandaag?

Bij de uitgenodigde artiesten voor Kinder & Angrier zijn ondermeer de internationaal befaamde groep WochenKlausur uit Wenen, wiens kunstwerken worden gecreëerd als sociale interventies.

Engels gesproken

Met:
Jeanne van Heeswijk (NL): http://www.jeanneworks.net
Wochen Klausur (AT): http://www.wochenklausur.at
Heath Bunting (UK): http://www.irational.org