music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
slow café
Kiki Kiosk by Bebe Books

Kiki Kiosk by Bebe Books

Rondreizende kiosk, knuffelbaar queer archief en ontmoetingsplek.

 

Bebe Books is een collectief experiment op het vlak van communicatie en publicatie. De Kiki Kiosk is een mobiele structuur die ze samen hebben ontworpen en gebouwd om hun publicaties en archieven te presenteren. De kiosk functioneert niet alleen als een toevluchtsoord voor drukwerk, maar ook als een ontmoetingsplek voor de queer gemeenschap.

Bebe Books beschouwt zichzelf als een queer collectief, zowel op het vlak van identiteit als van methodologie. Door creatieve arbeid, zorg en vriendschap met elkaar te delen, verzetten ze zich tegen de moderne mythe van de individuele heroïsche ontwerper - wat Ursula K. Le Guin "het verhaal van de pijl of speer" noemde. Naast het feit dat de meerderheid van de Bebe Books community zich niet identificeert met “klassieke” en binaire man-vrouw genderrollen, ontwerpt het collectief kaders waarin diverse gemarginaliseerde ervaringen en stemmen hun eigen tijd en ruimte vinden - of het nu een boek, een gay bar, een tempel of een politieke campagne is.

Het prototype van de Kiki Kiosk bouwden de leden van Bebe Books tijdens een residentie in Het Entrepot in Brugge, voor het Konvooi Festival in 2022. 

In 2023 bouwde Bebe Books een (letterlijk) zachte versie van hun eerste kiosk en presenteerde die in Muntpunt. 

Die zachte versie van de Kiki Kiosk komt naar het Slow Café om recente en minder recente publicaties en samenwerkingen te delen.


https://bebebooks.be/
https://www.instagram.com/bebebooks.be/