music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
architectures of violence
Elsa M’Bala

music

Elsa M’Bala

sound performance
SA 18.02.2023 19:00

Ergens tussen dj-set en radio show in wordt geluid een bouwmateriaal voor collectieve ruimte

Met de geluidsperformance van Elsa M'Bala sluiten we de drie dagen van delen en uitwisselen af in het kader van Architectures of Violence, en denken we verder na over geluid als manier van ruimte maken.

Elsa M’Bala aka A.M.E.T. is geluidskunstenaar en maakt live podcasts. Ergens tussen dj-set en radio show in, deelt ze field recordings en interviews met haar live publiek. A.M.E.T. voert ons mee langs muziek en denkt zo na over kwesties van ras, gender, cultuur en spiritualiteit. Daarbij stelt ze vooroordelen in vraag over hoe muziek wordt bepaald door waar iemand vandaan komt. Ze creëert grafische partituren die het mogelijk maken om halftonen te integreren, wat over heel de wereld vaak voorkomt maar in schril contrast staat met Europese klassieke muziek. Met behulp van technologie, versterkt ze haar unieke stem om het over inclusie en zichtbaarheid te hebben.

Ze werkt regelmatig samen met muzikanten, dansers, makers, kunstenaars of performers van diverse achtergronden. Ze heeft onder meer al opgetreden in Akademie der Künste Berlin (DE); Casino Luxembourg-Forum d’art contemporain (LUX); Dak’Art Biennale (SEN); Gessnerallee Zürich (CH) en heeft ook de trailer voor de Berlin Biennale 10 gemaakt. Tegenwoordig ontwikkelt ze ook een project in Kameroen, gesteund door de Akademie der Künste Berlin en Musicboard. Sinds 2019 is Elsa M’Bala ook actief als massagetherapeut.

https://elsambala.com
https://soundcloud.com/elsambala