music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Mallika Taneja Do You Know This Song?

performance

Mallika Taneja Do You Know This Song?

performance
TH 12.10.2023 20:30
FR 13.10.2023 20:30

Met poppen en een harmonium graaft Mallika door haar verleden en vindt er haar stem terug.

Na de première van de digitale versie van Allegedly in december 2020, kan het werk van Mallika Taneja eindelijk live ervaren worden in Beursschouwburg.

In het tweede deel van een trilogie over rouwen en verdriet duikt Mallika Taneja diep in het verleden, op zoek naar een stem die vele jaren geleden verloren ging. In dat proces vindt ze ook haar eigen stem, leert ze daarmee zingen en blijk haar persoonlijk archief ook een portret te schetsen van genderverhoudingen in India. Met poppen, een harmonium en een microfoon, graaft Do You Know This Song? verhalen op over een verleden dat probeert te spreken met een heden. Voortdurend. Het stuk onderzoekt het potentieel van zang om herinneringen en verlies terug te vinden, vast te houden en te transformeren tot een grotere gedeelde ruimte. De artiest zingt hier en nu en nodigt mensen uit om met haar mee te doen.

75 minuten
in Hindi en Engels met Engelse boventiteling

 

Op DO 12.10 wordt de voorstelling gevolgd door een artist talk. >>
Op ZA 14.10 nodigt Mallika je uit voor een workshop om samen stem en zang te verkennen. >>

 

Mallika Taneja woont en werkt in New Delhi, India. In haar performances, installaties en tentoonstellingen buigt ze zich over gender, solidariteit, stilte en geheugen. Ze is geïnteresseerd in de politieke mogelijkheden van een performatief ensemble en de rol die liederen spelen in het achterlaten en verzamelen van sporen van mensen, plaatsen en dingen. Haar werken en samenwerkingen titelen Be Careful, Allegedly, Rest of the Struggle en Women Walk at Midnight. Ze ontving de ZKB Erkenningsprijs voor Be Careful in 2015 en de ZKB Mecenaatprijs voor Allegedly in 2021 in het Zürcher Theaterspektakel. In het najaar van 2021 produceerde en presenteerde Beursschouwburg de digitale versie van Allegedly live op Zoom.

https://www.instagram.com/goodgirlfromgoodfamily/

Performance, Design, Direction - Mallika Taneja
Dramaturgy & doll design - Hansa Thapliyal
Light Design, scenography - Sangeet Shrivastava
Music Guide - Bindhumalini N
Sound - Chayan Adhikari
Text Collaborator - Rajesh Nirmal
Production and doll makers - Aman Mohammadi, Drishti Chawl
Co-production - WEB network (La Maison de la danse CDCN Uzès Gard Occitanie, WPZimmer, Beursschouwburg, Black Box Teater, Tanzquartier Wien, Frascati Productions, LES SUBS - Lyon, Points communs - Nouvelle Scène nationale de Cergy-Pontoise / Val d’Oise); Kaserne Basel, Zürcher Theater Spektakel, Nationaltheater Mannheim
 
The work has been developed at Shed 9, New Delhi and Sahyande Theatre, Attapadi.

Image by Hansa Thapliyal