LET ME KNOW

Tijdgenoten,

Iedereen weet het. We zijn omringd door kennis, we ademen nieuwe kennis in en kunnen elke dag meer kennis opbouwen. Maar wat weten we en waarom? Wat wordt buiten gehouden, gediskwalificeerd of nooit naar geluisterd?

Knowledges. Dat is waar we het in 2020 over gaan hebben. De aanhoudende patronen in kennisregimes maken het (dringend!) nodig om weten-als-fenomeen onder de loep te nemen, onze honger naar “betrouwbare kennis” in vraag te stellen, verder te kijken dan waar we zo zeker van zijn en daar het onbekende-onbeminde te omhelzen. Kunnen we beter weten? Kunnen we samen weten? Kunnen we ontleren wat we weten om zo meer te weten? Laat het me weten, please!

Laten we de koloniale machtsstructuren uitdagen, de westerse kennisdominantie doorbreken en ons openstellen voor de verschillende kennissen die er zijn – kennissen uit verschillende continenten, onderbediende kennissen, intuïtieve kennissen, artistieke epistemologieën, gesitueerde kennissen, gemarginaliseerde posities …  Kom uit je kennisbubbel en maak kennis met nieuwe stijlen en manieren van samenkomen.

Dus, ziehier, een voorjaarsprogramma van performance, film, muziek en expo! We voelen aan onbekende handen, ontmoeten oude bekenden op nieuwe eilanden en dansen samen door tijd en ruimte. Jij en iedereen en alle anderen zijn welkom om mee te (f)luisteren, te leren en collectief luidop te denken.  

Let me know,
Beursschouwburg

MUSIC
PERFORMANCE
FILM
EXPO
TALKS

You might also like: