OUT LOUD
Violence + Borusiade + Soumaya Phéline

music

Violence + Borusiade + Soumaya Phéline

concert dj set nightlife
SA 24.06.2017 22:00

Clubbing in Beursschouwburg, hoog en droog.

☞ VIOLENCE (US)

multi-instrumentalist

De mens achter VIOLENCE is de Amerikaanse Olin Caprison, die een transformatie onderging van drummer in een death-metal band tot fascinerende multi-instrumentalist. Hij componeert, produceert en is een rasechte performer die zich tot de poulains van Mykki Blanco en Yves Tumor mag rekenen. Hij wisselt ‘op tournee gaan’ af met het schrijven van scores voor multimediale performances.

De composities van VIOLENCE staan bekend om hun complexiteit: vaak worden verschillende muziekstijlen gecombineerd in één enkel nummer. VIOLENCE heeft het in zijn teksten graag over de onderdrukkende aard van de geschiedenis, hij graaft in ons collectieve geheugen en gaat op zoek naar stigma’s die ontstaan door onze herinneringen. Filosofisch beestje, die VIOLENCE.

Bij ons komt hij zijn nieuwste album (uitgebracht op PTP) voorstellen met een live show die synoniem staat voor a hugely electrifying performance with guitar and vocals. In het Engels klinkt alles beter. Komt dat zien! 

soundcloud factmag

☞ Borusiade (RO/DE)

dj-set

Borusiade, ofte Miruna Boruzescu, noemt zich sinds 2002 dj. Ze is één van de eerste vrouwelijke Roemeense artiesten met een passie voor muziek. Haar sound? Donker, met zware bassen en obsessieve, aanwezige melodieën. Als we het kind een naam zouden moeten geven, dan noemden we het Dark Disco, EBM, minimal wave en house met een snuifje acid. De uitvalsbasis van Borusiade is sinds kort Berlijn, het walhalla voor geniale producers, ze ontmoet en speelt er vaak aan de zijde van Mathias Aguayo, Gorbachev en Ana Helder.

☞ Soumaya Phéline (BE)

dj-set

Soumaya Phéline a.k.a. Soumaya DanceMachine (de oprichtster van Hign Needs Low) laat sinds 2006 een frisse wind door België waaien. Van muziek, mode tot artistieke events, in binnen- of buitenland: Soumaya draait haar hand nergens voor om.

Ze combineert vrouwelijkheid met een scherp gevoel voor groove en energie. Ze staat bekend voor haar fancy footwork, van house tot techno: Soumaya laat warme baslijnen en hypnotiserende melodieën op je los. Until early dawn…

☞ TOXE ☁ CANCELLED ☁

"I unfortunately have to cancel this show because of personal issues. I’m forever thankful for getting so much support and love for my work and I’m grateful for being asked to perform with my music.”