OUT LOUD
NOTS + Los Pirañas + Rebel Up!

music

NOTS + Los Pirañas + Rebel Up!

concert dj set nightlife
FR 09.06.2017 22:00

Het belooft een hete Out Loud-avond te worden met beweeglijke lijven.

☞ NOTS (US)

All-female garage punk


NOTS is een all-female garage punkband uit Memphis. Ze maken een venijnige en noisy mix van galmende gitaren, keiharde drums, synthesizers en samenzang. Hun debuutalbum We Are Nots (uitgebracht in 2014) kreeg een dikke 7.8 op Pitchfork en datzelfde cijfer krijgt ook opvolger Cosmetic (verschenen in 2016). Op het podium zijn ze strijdlustig en barsten ze van de energie. Alles kapot!

NOTS bestaat uit Natalie Hoffmann (vocals/guitar), Charlotte Watson (drums), Alexandra Eastburn (keyboards) en Meredith Lones (bass). Hun muziek klinkt alsof ze samen door een doolhof van spiegels lopen, met hamers in hun handen. NOTS belichaamt het geluid van brekende spiegels. Let’s smash some more!

[facebook](https://www.facebook.com/memphisnots )

☞ Los Pirañas (CO)

Tropical noise & psychedelica

“Een surrealistische ontmoeting tussen Andres Landero’s donkere cumbia, Konono’s verwrongen trance, Ceramic Dog’s geraffineerde ruwheid, een dosis tropical afrobeat en een op hol geslagen computer.” dixit de bio van het Colombiaanse Los Pirañas.

De muziek die door het Colombiaanse trio wordt gemaakt is net zo tropisch als hun bandnaam doet vermoeden. De drie Colombianen van Los Pirañas zijn in eigen land sleutelfiguren van de experimentele muziekscene, met onder meer gitarist Eblis Álvarez (bekend van Meridian Brothers, enkele jaren eerder te gast tijdens Out Loud). Zelf omschrijven ze hun muziek als 'tropical noise', waarbij ze afrobeat, dub, rock, salsa, champeta, merengue, cumbia en andere traditionele Caribische genres mixen met surreële elektronische geluiden, psychedelische baslijnen en verrassende tempowisselingen. Soms gitzwart en tergend traag, dan weer hilarisch en uitzinnig. Het trio zet de toon voor Zuid-Amerika’s psychedelische sound van de 21eeeuw! Ideaal om met deze heren een oververhitte, tiende editie van Out Loud te starten.

bandcamp

☞ Rebel Up! (BE)

dj-set

De beruchte Rebel Up!-feestjes zijn geen onbekende in Beursschouwburg. Al 10 jaar lang verspreidt dit Brusselse collectief hun feestelijke sound met global beat. Van de meest frisse en bounciest global tunes tot etnische, elektronische bas- en digitale folklore: je vindt het allemaal terug in hun tapes, remixes en maandelijkse radioshow. Rebel Up! staat bekend als dé kenners van urban folk en electronic ‘world’ muziek. Select global, play local!