music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
politricks.
Lucky Dragons, Fatima Al Qadiri & Soumaya aka Phéline

music

Lucky Dragons, Fatima Al Qadiri & Soumaya aka Phéline

music
FR 07.02.2014 22:00

Fatima Al Qadiri

Zoek een golfblauwe dishdasha, zwaai met oliedollars en huur een witte Rolls met gouden velgen!

Fatima Al Qadiri is geboren in Senegal, opgevoed in de diplomatieke wereld van het Midden-Oosten en nestelt zich uiteindelijk in Brooklyn. Koeweit - met zijn nooit uitdovende hoogbouw in volle Golfoorlog - is bepalend voor haar artistieke werk.

De botsing tussen al deze werelden en haar eigen verbeelding zorgt voor ontelbare projecten die tegelijkertijd bevreemdend en herkenbaar zijn. Eén van die projecten is: muziek! Dubstep meer bepaald. Nog voordat Dubstep 'wobbedewobbedewobbe' begon te doen…

Lucky Dragons

Lucky Dragon - of Daigo Fukuryü Maru voor de kenners - was een Japanse vissersboot die in 1954 blootgesteld werd aan nucleaire straling, met catastrofale gevolgen voor de bemanning. Sarah Rara en Luke Fischbeck vonden in dit incident de inspiratie voor hun hoogst experimentele samenwerking: Lucky Dragons. Het duo creëert live een “tijdelijke logica” waar toeschouwers artiesten worden en vice versa. Het komt erop neer dat je vreemde dingen gaat doen, maar niet weet waarom (echt gevaarlijk is dat niet). Hun optredens zijn zo intens dat je wellicht nog enige tijd licht zal geven in het donker!