Tashweesh festival 2018
Big talk on blind spots and double agendas in feminist debates

conversations

Big talk on blind spots and double agendas in feminist debates

discussion TASHWEESH FESTIVAL
TH 18.10.2018 19:00

Feminisme is een alomtegenwoordige gespreksstof: van verhitte discussies over burkini's op Zuid-Franse stranden of over het hoofddoekenverbod voor minderjarigen tot een wereldwijde veroordeling van grensoverschrijdend gedrag tijdens oudejaarsavond in Keulen. Voorbeelden die meteen de dubbele agenda laten zien van het maatschappelijke debat, dat zich vaak richt tegen de "Islam", "de Arabische gemeenschap” of "de migranten".

Deze gespreksavond raakt delicate kwesties aan zoals de hoofddoek, het recht op seksuele zelfbeschikking en de toegang tot de openbare ruimte.

Gemodereerd door Johanna Keller (DE/EG)

Met:
Sonja Eismann (DE) is publicist, journalist, de oprichter van Missy Magazin en auteur van Hot Topic. Popfeminism Today
Dina Makram-Ebeid (EG) schrijft als assistent-professor over werk, arbeid, sociale gelijkheid en sociale bewegingen met een focus op Egypte.
Malika Hamidi (FR) is doctor in de sociologie, gespecialiseerd in Islam-feminisme in Europa en is auteur van het boek Un féminisme musulman, et pourquoi pas ?.
Salma El Tarzi (EG) is een gevierd documentaire maker, beeldend kunstenaar, essayist en activist uit Caïro.

As part of TASHWEESH, a 10-day multidisciplinary festival about feminism in the Middle-East, North Africa and Europe. w/ Goethe-Institut Brüssel

You might also like: