Tashweesh festival 2018
OPEN CALL FOR FEMINIST ARTISTS AND ACTIVISTS

OPEN CALL FOR FEMINIST ARTISTS AND ACTIVISTS

Oproep voor feministische kunstenaars en activisten om deel te nemen aan een online retraite op 3 en 4 december 2021. De retraite maakt deel uit van het Tashweesh Festival;

L'Art Rue Association in Tunis organiseert een online retraite voor kunstenaars en activisten die werken en organiseren rond feminismen, gender en seksualiteit om er onderzoek, ideeën en projecten te delen in een creatieve en interactieve setting. Dit is een betaalde opportuniteit voor mensen die afkomstig zijn uit of gevestigd zijn in Algerije, België, Duitsland, Egypte, Jordanië, Libanon, Libië, Marokko, Palestina, Oostenrijk, Soedan, Syrië en Tunesië.

De retraite maakt deel uit van het Tashweesh Festival over gesprekken en allianties in feminismes. Gezien de focus van Tashweesh zal voor de online retraite prioriteit worden gegeven aan inzendingen van personen die zich identificeren als vrouw. 

 

OVER TASHWEESH

Tashweesh is een multidisciplinair kunstenfestival op meerdere locaties, met als doel nieuwe feministische allianties te faciliteren en een platform te geven aan multidisciplinaire kunst- en onderzoekspraktijken van intersectioneel feminisme in Europa, het Midden-Oosten, en Noord-Afrika. De volgende editie vindt plaats in de herfst van 2022.

Tashweesh wordt medegefinancierd door Creative Europe en georganiseerd door Beursschouwburg, Tanzquartier Wien (Oostenrijk), Goethe-Institut Brüssel en L'Art Rue (Tunesië).
 

 

DE RETRAITE

We zijn op zoek naar 16 kunstenaars en activisten die werken rond feminismes, gender en seksualiteit, uit verschillende praktijken, en die hun werk willen delen met een multidisciplinair netwerk.

De aanvrager moet een presentatie van maximaal 30 minuten voorstellen. Dit kan een korte provocatie zijn, een lezing, een podcast, een fragment of een volledige performance, een vertoning, de presentatie van een onderzoek, of elke andere vorm. Het medium van de presentatie is niet-academisch en flexibel, zolang het een origineel werk is met betrekking tot het onderwerp en de vorm ervan online kan worden gepresenteerd. 

De geselecteerde kandidaten zullen worden uitgenodigd om hun werk te delen in de online retraite van twee dagen, en om deel te nemen aan zowel besloten als publieke gesprekken, die plaatsvinden op 3 en 4 december 2021. 

De presentatoren krijgen elk een vergoeding van 580 EUR voor hun deelname aan het programma. 

In een speelse, veilige en creatieve ruimte krijgen de deelnemers de kans om te delen en te interageren met andere presentatoren en deskundigen, het publiek en de Tashweesh 2022 co-curatoren, Tania El Khoury en Bochra Triki.  

Deelname aan de online retraite kan leiden tot een deelname in één of meer van de Tashweesh festivals in Brussel, Tunis en Wenen.

 

HOE AANMELDEN?

Kandidaturen kunnen in het Arabisch, Engels en Frans worden ingestuurd.

De aanvragen moeten het volgende bevatten:
- Korte biografie
- CV
- Omschrijving van het werk (of de ideeën) die je van plan bent te presenteren in de online retraite. Vermeld titel, omschrijving, vorm, duur, taal, en motivatie (max 1 pagina A4, lettergrootte 11)
- Optioneel (je mag één of meer van de volgende zaken toevoegen): portfolio met geselecteerd visueel werk, schrijfvoorbeelden, links van eerder werk, links naar artikelen over je werk.

Stuur het bovenstaande naar: tashweesh(la)lartrue.org

Deadline voor inzendingen: 25 juni 2021

 

SELECTIEPROCEDURE

De selectie van kunstenaars en activisten zal eind juli 2021 bekend worden gemaakt.

 

Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union.