Tashweesh festival 2018
MARGO VAN DE LINDE Improvised Feminism

performance

MARGO VAN DE LINDE Improvised Feminism

lecture performance discussion TASHWEESH FESTIVAL
WE 24.10.2018 19:00
TH 25.10.2018 19:00
FR 26.10.2018 19:00
SA 27.10.2018 19:00

Een schijnbaar eenvoudig gesprek over een schijnbaar gecompliceerd thema: feminisme.

De in Amerika opgegroeide Nederlandse regisseuse, actrice en zangeres Margo van de Linde noemt zichzelf graag een feminist. Toch geeft ze zich in gesprekken vaak niet als dusdanig prijs. De reden daarvoor kan ze niet precies achterhalen. Als feminisme voor haar zo’n moeilijk begrip of terrein is, hoe is dit dan voor anderen?

Feminisme is beladen met geschiedenis, zit verscholen achter theoretische tekst, leidt tot uiteenlopende opinies. Onze mening delen, brengt risico’s met zich mee. Wat als iemand door heeft dat we niet alle teksten van Simone de Beauvoir of Sojourner Truth hebben gelezen? Wat gebeurt er als we iets vinden dat afwijkt van de norm (en wat is eigenlijk de norm)? Onzekerheid snoert ons de mondt, terwijl net het ontwijken van dit onderwerp seksistische tendensen in stand houdt.

Improvised Feminism vormt een alternatieve leerplek. Een intieme cirkel van niet meer dan 12 mensen waarin op basis van persoonlijk ervaringen en kennis een gesprek wordt aangeknoopt. Twee actrices leiden het geheel door middel van improvisatie en een goede grap in bijna onzichtbare banen.

As part of TASHWEESH, a 10-day multidisciplinary festival about feminism in the Middle-East, North Africa and Europe. w/ Goethe-Institut Brüssel

 

foto: Karin van de Wiel