The Kids Are All Right
Nuit Blanche: Decap Beat Machine - LeMondeDumas

music party

Nuit Blanche: Decap Beat Machine - LeMondeDumas

party concert
SA 03.10.2015 22:00

The automated dancefloor organ

Zaterdagavond - de avond van Nuit Blanche - laten we je horen hoe het Decap Orgel een nieuwe gestalte krijgt, dankzij veel experimenteren, ombouwen en aanpassen. Twee producers (Igor de Kok & Philip Van de Gehuchte), laptops en een videoshow worden onderdeel van het orgel. Ze tunen dit monument om tot een dansmachine voor dub-rave-steppers en andere discokikkers!
Ze jagen de nieuwste dansvloersounds door de pijpen: een combo van kitsch, oude mechaniek en futuristische grooves. Laat je leiden door een mega-orgel dat live beats verslindt en ze vermengt met exotisch gebrom, bulderende beats en magische melodieën.

Decap? Ja, Decap!
Van de jaren 1920 tot 1970 zorgde het Decaporgel voor een overvolle dansvloer. Met zijn automatisch spelende instrumenten en lichteffecten was deze machine dé voorloper van dj en discobar. De vinylplaat tilde het orgel geleidelijk van zijn voetstuk en nam de dansvloer over. In Herentals blijven de gebroeders Tony & Frank Decap - achterkleinkinderen van Decap-grondlegger Alouis - nog volop bezig met het up-to-date houden van hun erfenis. Van generatie op generatie wordt de liefde voor het orgel doorgegeven en brengt het mensen aan het bewegen. Hét perfecte instrument om onze focus over generaties en familiebanden te openen!

http://www.decapbeatmachine.com
http://www.lemondedumas.com/

ikv Nuit Blanche
http://www.nuitblanchebrussels.be/nl/

You might also like: