music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
The Kids Are All Right
Fathers and Sons Davis Freeman

performance

Fathers and Sons Davis Freeman

performance theater
FR 02.10.2015 20:30 première
SA 03.10.2015 20:30

In Fathers and Sons onderzoekt Davis Freeman wat het betekent om ‘familie’ te zijn en hoe we ons verleden kunnen omarmen om een betere toekomst tegemoet te gaan. Over familierelaties en hoe we die ontwikkelen.

Voor Freeman is deze voorstelling een eerbetoon aan zijn vader, die worstelt met de ziekte van Parkinson. “Als ik hem zo ziek zie zitten/ als ik zie hoe ziek hij is, word ik me terdege bewust van de vergankelijkheid van onze relatie. De fragiele vader-zoonrelatie die van generatie op generatie wordt doorgegeven en in stand gehouden. Een eeuwenoude, zich telkens herhalende uitwisseling van uitdagingen, gewoontes, eigenschappen, talenten, moeilijkheden. Sommigen proberen deze cirkel te doorbreken, te ontkomen of te ontkennen."

Father & Sons - een stuk met een lach en een traan (!) - gaat evengoed over moeders en dochters, broers en zussen, echtgenoten en over familieleden die overleden zijn. We zien twee families openlijk over hun moeilijkheden spreken en eerlijk zeggen wat ze van elkaar vinden. Vuile geheimen en mooie waarheden worden opgegraven en prangende vragen op tafel gelegd.

US/BE, 2015, 100'

Concept + direction: Davis Freeman / Random Scream
Creation + performance: Tiemen Van Haver, Jason Quarles, Taha Ghauri, Stefan Sattler, Sarah Baur, Sophie Guiot, Sussane Grau, Romy Lauwers

http://www.randomscream.be/site/

EN spoken

Davis Freeman is an American artist based in Brussels with his company Random Scream. He makes contemporary theatre & dance, photo/video installations and curatorial projects. His work is often seen as devious political theatre.

You might also like: