The Kids Are All Right
A reason to talk Sachli Gholamalizad & kunstZ

performance

A reason to talk Sachli Gholamalizad & kunstZ

performance theater
FR 23.10.2015 20:30
SA 24.10.2015 20:30

Sachli Gholamalizad werd geboren in Iran en vluchtte op 5-jarige leeftijd samen met haar familie naar België. In A reason to talk zoekt ze naar verklaringen voor de moeizame relatie die zij met haar moeder heeft.

Ze duikt in haar familiegeschiedenis en gaat de confrontatie aan met haar moeder en grootmoeder. Is die moeilijke relatie eigen is aan het opgroeien in twee culturen of is het een verhaal dat eigen is aan moeders en dochters?

Sachli monteert zelfgedraaide filmbeelden (uit Iran en België), dagboekfragmenten, herinneringen, romans en soundscapes tot een erg persoonlijke voorstelling. De vele lagen en tegenstellingen in het leven van deze drie vrouwen worden door het gebruik van verschillende media op de scène tot leven geroepen.


Saturday 24th: after talk with Sachli Gholamalizad, moderated by Lisa Wiegel (EN spoken)

75'

Concept & performance: Sachli Gholamalizad
Design and technique: Steven Brys
Coach: Greet Vissers
Soundscape: Andrew Claes
Production: kunstZ
Coproduction: Mestizo Arts Festival
With the support of: Vlaamse Overheid & Stad Antwerpen

EN, NL & Farsi spoken
En subtitles

http://www.kunstz.be

Sachli Gholamalizad (°1982) is a Belgian actress and theatre maker of Iranian descent. She studied Drama at the RITS in Brussels. She followed a yearlong course in method acting with Jack Waltzer (a lifelong member of the Actors Studio). She performed in Hooglied by Zuidpool and in performances of for instance Moussem, Union Suspecte and Ahmed Khaled. She appeared on television in series such as ‘Dag en Nacht’, ‘Ella’ and ‘Witse’.

A reason to talk is ook te zien in Circuit X, een parcours met jonge theatermakers die allerhande kunsthuizen en culturele centra bezoeken. Als je de voorstelling graag in het Nederlands ziet, moet je zeker de speeldata op onze website of op de website van circuitx.be bekijken.

You might also like: