music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Tashweesh festival
Rima Najdi I Grew an Alien Inside of Me

performance

Rima Najdi I Grew an Alien Inside of Me

TASHWEESH FESTIVAL performance
WE 28.09.2022 20:30
TH 29.09.2022 19:00
TH 29.09.2022 20:30

Een immersieve choreografie over twee van de krachtigste menselijke ervaringen: geboorte en revolutie.

In haar multi-media performance verkent Rima Najdi geboorte en revolutie door elkaar. Aan de hand van de herinneringen en doorleefde ervaringen van vrouwen en straatprotestanten, vraagt I Grew an Alien Inside of Me hoe het lichaam in staat is betekenis te verdraaien, te omzeilen en opnieuw te bestemmen.

Spelend met ritme, herhaling, adem en verwachting lokken Najdi's digitale loops de kijkers uit om in wisselwerking te treden met de werkelijkheid van bevalling en opstand.

Hier wordt geen lineaire logica of enkelvoudige ontologie gevolgd, maar weerspiegelt de cyclische, chaotische ervaring van de bevalling de hectiek van de demonstratie, waar strijdmakkers elkaar verliezen en terugvinden in een unieke helderziendheid. De resulterende choreografie is een meditatie over twee van de krachtigste menselijke ervaringen: geboorte en revolutie.

80 minuten
In het Engels en Arabisch

De voorstelling gebruikt zeer luide muziek met zware basklanken. We zorgen voor gehoorbescherming bij de ingang. Er wordt een rookmachine gebruikt. De voorstelling omvat interactie met het publiek.

Rima Najdi werkt als kunstenares op het kruispunt van performance, geluid en choreografie. Ze werkte in Beiroet en New York voor ze zich in Berlijn vestigde. Haar werk bezet en (her)onderhandelt grensgebieden, en concentreert zich op de kwetsbaarheid van het lichaam in verband met gender, veiligheid, mobiliteit en representatie. Met ruimte voor improvisatie en spel stellen haar voorstellingen het grensgebied tussen werkelijkheid en fictie, lichamelijkheid en emotie, het zelf en de ander op de proef.
https://rimanajdi.com
https://www.instagram.com/bobita.alegre/


Gecreëerd door Rima Najdi
Muziek: Kathy Alberici
Visuals: Ana Nieves Moya
Lichtontwerp: Carola Caggiano
Dramaturgie: Rayya Elzein
Kostuumontwerp: Hagar Ophir
Grafisch ontwep: Maria Kassab
Productie: Racha Najdi / Björk Margarit Roi
Externe blik: Yalda Younes
Productie: Rima Najdi
Coproductie van Akademie Der Künste - Initial Programm (Berlijn), L'art Rue (Tunis), Beursschouwburg (Brussel), Tanzquartier Wien (Wenen) & Goethe-Institut.
In samenwerking met Sophiensæle
Gesteund door het Berlijnse Senaatsdepartement voor Cultuur en Europa en het Fonds Darstellende Künste
Met fondsen van de Duitse federale regeringscommissaris voor Cultuur en Media in het kader van #takecare
Productie en tournee medegefinancierd door het Creative Europe Programma van de Europese Unie