music performance film expo dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Tashweesh festival
Women of Colour in the Music Industry

conversations

Women of Colour in the Music Industry

TASHWEESH FESTIVAL talk
SA 08.10.2022 19:00

Vrxuwen van kleur stellen de muziekindustrie aan de kaak. Met Sara Dziri en Soumaya Phéline.

Gendergelijkheid is ver te zoeken in de muziekindustrie. De statistieken en cijfers zijn nog grimmiger als je kijkt naar de vertegenwoordiging van vrouwen van kleur. Hoe raken we van een industrie die nog steeds functioneert als een bewaakte herenclub naar een open, inclusieve ruimte waar het potentieel en het talent van vrouwen tot volle bloei kunnen komen? Twee vrouwen vertellen over hun ervaringen met vertegenwoordiging in de muziekscene in en buiten Brussel.

in het Frans
gemodereerd door Nadia Kara

Sara Dziri komt in lagen. Eerst als DJ, daarna als producer, organisator en componist, is ze uitgegroeid tot een volwaardige elektronische artiest die haar unieke muzikale wereld naar clubs en operahuizen brengt. 2022 bleek een cruciaal jaar te zijn, met een compositie/performance voor Sidi Larbi Cherkaoui, een DJ-residency bij Fuse en de release van Close To Home, haar eerste langspeelplaat bij Optimo Music.

Soumaya Phéline is sinds 2006 actief als promotor en DJ in de Brusselse muziekscene (High Needs Low, Club Detour, en regelmatig op Kiosk Radio). Ze maakt deel uit van Psst Mlle, een intersectioneel feministisch platform dat ondervertegenwoordigde artiesten promoot en de dansvloer wil deconstrueren. Geladen met bas, breaks, spookachtige melodieën en ritmische zang vervormen en verstoren Soumaya's sets op een merkwaardig bevredigende manier.

Nadia Kara werd geboren in Luik en groeide op met een Algerijnse vader en een Duits-Belgische moeder omringd door een mix van culturen en invloeden. Ze werkt momenteel als schrijver, podcastmaker en presentator. Haar favoriete onderwerpen zijn geestelijke gezondheid, feminisme, diversiteit en duurzaamheid.
https://www.instagram.com/nadiakara/