Tashweesh festival
Espace Fxmme: Getting Softer by Globe Aroma

expo

Espace Fxmme: Getting Softer by Globe Aroma

TASHWEESH FESTIVAL installatie

Getting Softer is een reeks workshops rond verschillende textieltechnieken in de artistieke werk- en ontmoetingsplaats Globe Aroma. Elke donderdag wordt er samengekomen in het kader van Espace Fxmme, met als doel een zachtere manier te creëren om mensen te verwelkomen.

Globe Aroma is met deze workshops gestart in het najaar van 2021 en de deelnemers hebben ondertussen een reeks patchwork-gordijnen (ook kussens en tapijten) ontworpen, om zo op een zachte, vrouwelijke en vloeiende manier de ruimte van Globe Aroma in te richten.

De tapijten kunnen ook als een nomadische ruimte bestaan: in de vorm van een tent die rondreist en een veilige, intieme uitwisselingsruimte biedt aan vrouwen en non-binaire personen in de publieke ruimte, kunstinstellingen en wxmen spaces.

Workshop leaders: Golnesa Rezanezhad, artistiek coördinator en patchwork kunstenares, Salomé Grdzelischvili, weefkunstenares, Rae Sita Pratiwi, indonesische batik guru, Ramzi Hassan en Jamileh Ahmadzi, Afghaanse borduurexperts.

Espace Fxmme creation team: Anna Housiada, Shilemeza Prins, Mimouna Amri, Hafize Azimi, Shorena Noniashvili, Elli Vassalou, Ifrah Yusuf, Salimata Conde, Jasmien De Ryck, Clara de Vos

Workshop contributors: Mirra Markhaeva, Sahra Abdikarin, Taziri Alomrani, Soumaya Mahroug, Kaatje Vermeiren, Mona Cornelis, Joan Somers Donnely, Larisa Utesheva, Maria Muehombo, Zam Zadeh, Pascale Felten, Bruna Esperi, Barbara Prada, Latifa, Christina Phoebe, Stelios Vassalos, Deborah Williams en meer.

met de steun van Welzijnszorg

https://www.globearoma.be/

https://www.instagram.com/globearoma/