Tashweesh festival
Feminism and Revolution

conversations

Feminism and Revolution

TASHWEESH FESTIVAL talk
FR 30.09 19:00

The revolution will be feminist. Met Bochra Triki en Eva van Redecker.

In tijden van wereldwijde crises lijken feministische strategieën steeds noodzakelijker om een nieuw begrip van revolutie te schetsen. Twee deskundigen onderzoeken de complexe relatie tussen revolutie en feminisme in hedendaagse theorie, kunst en cultuur. Welke strategieën kunnen we aanwenden uit de intersectionele, verbindende en duurzame leer van het/de feminisme(s), om sociaal gewelddadige en hiërarchische orden drastisch te veranderen?

in het English

gemodereerd door Nadia Kara

 

Bochra Triki is universitair hoofddocent Frans en cultureel medewerker aan verschillende projecten. Ze was medeorganisator van de vier edities van Chouftouhonna, het internationale feministische kunstfestival van Tunis. Ook is ze de medeoprichtster van Shift, een feministisch graphic novel-project dat zowel digitaal als in druk verschijnt en maakte ze podcasts met Inkyfada. Momenteel is ze co-curatrice van het Tashweesh festival.
https://www.instagram.com/thatsme_inthecorner/

Eva von Redecker is filosofe en schrijfster. Haar meest recente boek, Revolution für das Leben (S.Fischer 2020), over de filosofie van nieuwe vormen van protest, is in meerdere vertalingen verschenen. Eva von Redecker heeft gedoceerd aan de Humboldt Universiteit in Berlijn en de New School New York, en haar theoretisch werk gaat uitgebreid in op sociale verandering, eigendom en overheersing. Naast academische essays heeft ze geschreven voor publicaties zoals ZEIT, Le Monde Diplomatique en Analyse & Kritik.
https://www.instagram.com/evas_notizbuecher/

Nadia Kara werd geboren in Luik en groeide op met een Algerijnse vader en een Duits-Belgische moeder omringd door een mix van culturen en invloeden. Na haar studie Media en Communicatie verhuisde ze naar Vlaanderen, waar ze nieuwe perspectieven kreeg op de dynamieken van haar thuisland. Nadia vindt het belangrijk zichzelf voortdurend in vraag te stellen en bij te scholen. Ze werkt momenteel als schrijver, podcastmaker en presentator. Haar favoriete onderwerpen zijn geestelijke gezondheid, feminisme, diversiteit en duurzaamheid.
https://www.instagram.com/nadiakara/