music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
BLACK BOX
KORAKRIT ARUNANONDCHAI Painting with history in a room filled with people with funny names 3

KORAKRIT ARUNANONDCHAI Painting with history in a room filled with people with funny names 3

looped screening
WE 11.04.2018 12:00 - 22:00
TH 12.04.2018 12:00 - 22:00
FR 13.04.2018 12:00 - 22:00
SA 14.04.2018 12:00 - 22:00

De kunstenaar zelf treedt op als het fictieve personage van Chantri, een jonge Thaise denimverver.

Deze video is de epiloog in een reeks werken die Korakrit Arunanondchai de afgelopen vier jaar maakte over het tot stand komen van een schilder. In een wereld waar realiteit en fictie samensmelten, zien we het geconstrueerde beeld van Korakrit als kunstenaar, de sociale realiteit van het hedendaagse Thailand en het fenomeen van globalisering. Korakrit noemt zijn werk - dat bestaat uit een installatie en een video - zelf a memory place. In onze black box tonen wij enkel de video, The Spirit.

In de video gaat de kunstenaar in gesprek met Chantri, het onzichtbare hoofdpersonage van de trilogie, de incarnatie van het publiek en het bewustzijn van Korakrit Arunanondchai. De stem van het personage wordt vertolkt door Chutatip Arunanondchai.

De Thaise beeldenmaker werpt een blik op de Boeddhistische en Animistische context van Thailand, maar ook op populaire cultuur, geopolitiek en technologie. Terwijl hij zich vragen stelt over wat het vandaag betekent om ​​kunstenaar te zijn, brengt hij een ode aan (technologische) connectiviteit, kunst en leven, fantasie en realiteit, wetenschap en onstoffelijkheid.

“Chantri, I think I finish my final painting, will you come to see it?”

Bekijk de trailer

 

doorlopend 12:00 - 22:00

US/FR/TH, 2015, 24’

Director of photography Alex Gvojic ⎢ Camera/Assistant Director Rory Mulhere ⎢ Music Harry Bornstein ⎢ Sound Mastering Aaron David Ross ⎢ Produced by Suchada Suwannasorn ⎢ Co-Producer Akapol Sudasna ⎢ 2nd Assistant Director Suwikorn Nimaon, Matt Taber ⎢ Camera Assistant Thapphawut Parinyapariwat ⎢ Production Manager Vorrawat Boonyapornvorrapat ⎢ Art and Props Eknaree Jainam ⎢ Costume Designer Kamonpan Pakpised ⎢ Assistant to Costume Designer Munyapa Waenpetch ⎢ Still Photographer Chut Janthachotibutr ⎢ Text editing and inspitation Coco Young