music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
BLACK BOX
MARIO PFEIFER Corpo Fechado

MARIO PFEIFER Corpo Fechado

looped screening
21 MAR — 24 MAR 2018

Een genezer met buitenaardse krachten, een religieuze ‘Candomblé’-leider en de schrijver van een post-religieus manifest stellen ons geloof op de proef.

Corpo Fechado buigt zich over maatschappelijke condities in relatie tot spirituele en religieuze praktijken in de grootstad Sao Paulo. Mario Pfeiffer visualiseert het denkproces dat een spirituele leider of gids ondergaat, niet om een spirituele of religieuze praktijk te registreren zoals het eruit ziet, maar wél om  de mentale en fysieke ruimte te documenteren die gelinkt is aan essentieel vragen in onze mondiale samenleving. Hoe gaan we om met geweld, racisme, corruptie, ziekte? Hoe kan een maatschappij genezen van de zelf gezochte wreedheden en ongelijkheden, van de door de mens veroorzaakte natuurrampen, van maatschappelijke kwalen?

In Corpo Fechado krijgen we inzicht in de ideeën en het discours van praktiserende gelovigen, in hoe religie - in een non-hiërarchische of non-orthodoxe manier - onze samenleving kan helpen om haar gebreken te verbeteren.

 

doorlopend 12:00 - 22:00

DE, 2017, 35’