music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
BLACK BOX
Pauline Julier Naturales Historiae

Pauline Julier Naturales Historiae

looped screening
TH 02.05.2019 12:00 - 22:00
FR 03.05.2019 12:00 - 22:00
SA 04.05.2019 12:00 - 22:00

Caleidoscopisch essay dat je zowel op een persoonlijke als op een encyclopedische manier doet nadenken over onze relatie met de natuur.

Met verschillende verhalen over de natuur, gefilmd tussen China, Frankrijk en Italië, bevraagt Naturales Historiae hoe we ons de natuur voorstellen. Ieder hoofdstuk verkent een situatie waarin mensen worstelen met (beelden van) de natuur. Menselijke obsessies zien het daglicht en veel zekerheden daveren plots op hun grondvesten. Deze film verdedigt het idee dat mensen een/hun ongepolijste, veranderende wereld een zekere stabiliteit kunnen verlenen door die wereld volgens eigen gedachtenpatronen in te delen. Julier benadrukt dat we de concepten om de diversiteit van de wereld te organiseren, zelf uitvinden. Zo riskeren we de wereld van zijn essentie en zijn rauwe vitaliteit te ontdoen door die te “bevriezen” in een catalogus van afbeeldingen, landschappen, definities en resoluties (wetenschappelijk, religieus, enz.)

Deze caleidoscopische essay-film is evenzeer een persoonlijk standpunt. Het zet de verhalen, sporen en verzamelde objecten op een rijtje om zo een gelaagde en persoonlijke encyclopedie te creëren – hedendaags en visueel.

Deel van NORMAL SCHNORMAL, een multidisciplinair programma over normaliteit en andere variaties.

 

CH, 2019, 55’
Frans & Engels gesproken, Engels ondertitels, start elke 60'