music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
BLACK BOX
Ryan Trecartin & Lizzie Fitch Center Jenny

Ryan Trecartin & Lizzie Fitch Center Jenny

looped screening
WE 12.11.2014 12:00 - 22:00
TH 13.11.2014 12:00 - 22:00
FR 14.11.2014 12:00 - 22:00
SA 15.11.2014 12:00 - 22:00

Het Amerikaanse kunstenaarsduo Ryan Trecartin en Lizzie Fitch slaagt er als geen ander in om de hyperactieve, razendsnelle en aandachtsgestoorde tendensen van de Facebook-generatie te verbeelden. Hun films zijn visuele metaforen van ons surfgedrag, tot de vervelende pop-up advertenties toe.

In CENTER JENNY construeren ze een post-humane wereld bevolkt door verschillende groepen meisjes die allemaal “Jenny” heten. Elke groep heeft een eigen uniform (van roze hoodie-truien tot gifgroene greenscreen-bikini’s) - geïnspireerd door popcultuur en Amerikaanse universiteitsuniformen - en ambieert, zoals in een videogame, een hogere ‘level’ in het “Jenny-zijn”. De term “basic-Jenny” wordt als een hysterisch scheldwoord in het rond geslingerd.

Extreme make-up, vervormde stemmen en het gebruik van infrarood-camera’s geven het werk een unieke beeld- en geluidskwaliteit. Het inzetten van bekende Amerikaanse actrices (zoals Aubrey Plaza van Parks & Recreation, Alia Shawkat van Arrested Development en Jena Malone van The Hunger Games) die op een zeer groteske manier acteren, draagt bij tot de artificiële en futuristische koortsdroom die Trecartin en Fitch ontvouwen.

Een film zoals je er nog nooit één gezien hebt!

Engels gesproken

2013, 53:15min.

Written, directed, FX'd & edited by: Ryan Trecartin & Lizzie Fitch
Acting: Rachel Lord, Rene Plaza & Solomon Chase, Aubrey Plaza and David Toro, Molly Tarlov and Telfar Clemens, Murphy Maxwell, Akeem Smith, Lee Kyle, Jillian Allexander, Annakim Violette, Annakim's Horse Nala, Jeff Baij
Credits: Electronics Arts Intermix