music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
BLACK BOX
SARA CWYNAR Soft Film

SARA CWYNAR Soft Film

looped screening
FR 02.02.2018 12:00 - 22:00
SA 03.02.2018 12:00 - 22:00

Kleurrijk, tactiel en attent: een merkwaardige collectie vintage eBay-aankopen op beeld gezet.

Soft film is een kortfilm van de in New York wonende Sara Cwynar. In deze 16mm-film zien we hoe verzamelobjecten van eBay of uit tweedehandswinkels gecombineerd en gepresenteerd worden in een kleurrijke studiocontext. Ondertussen leest een mannelijke voiceover voor uit een script geschreven door Cwynar. Hij wordt af en toe door haar gecorrigeerd, een verstoring van zijn ironisch mannelijke narratief.

Cwynar is geïnteresseerd in hoe objecten via internet circuleren, in het leven dat ze nu hebben, anders dan het leven ‘vroeger’. Ze verzamelt, schikt en archiveert haar eBay-aankopen van verouderde objecten volgens een logica die gebaseerd is op kleur, vorm, materiaal, vintage en gebruik.

Soft film laat een fascinatie zien voor soft mysogyny, een zachte vrouwenhaat die zich de afgelopen decennia manifesteerde en terugkeert naar ons via de kitsch en vage texturen van oude voorwerpen. Een video-essay dat pertinente vragen stelt over cycli binnen het kapitalisme en over feminisme. Waarom geven om een afgedankt ding? En welke machtssystemen schuilen achter deze dingen?

 

doorlopend 12:00 - 22:00

US, 2016, 7’

Courtesy of the artist and Foxy production, New York.